Tips til en god start med hvalpen

Tips til en god start med hvalpen

I de første par dage og nætter kan man hjælpe hvalpen godt på vej til tryghed i sit nye hjem ved at følge vores tips.

Hvalpen kommer fra trygge og genkendelige omgivelser hvor den har været i selskab af typisk sin mor og søskende og nu er den pludselig helt alene et fremmedsted derfor kommer vi med 3 gode tips og tricks til hvordan du kan hjælpe din nye bedste ven på vej både mod tryghed, sikkerhed og renlighed!

Tryghed
1. Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem hvis du lader den være i nærhed af dig de første dage og nætter. Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen eller læg dig på en madras der hvor du ønsker at hvalpen skal sove fremtidigt så den vænner sig til en bestemt plads. Denne metode er ikke stressende hverken for dig eller hvalpen og virker!

Tanker omkring sikkerhed
2. Hvis du ikke har gjort dig tanker om hvalpens sikkerhed endnu i hjemmet og udenfor hjemmet ville det være en rigtig god ide at komme i gang. Ejerens ansvarsløshed er hvert år skyld i at mange hundehvalpe mister livet.

  • Genngemgå hjemmet for steder hvor hvalpen kan komme potentielt til skade eller komme galt afsted.
  • Blottede el-ledninger, kemikalier, huller i hegnet eller stejle trapper er ting man skal have tjekket op på inden man får en ny hvalp.

Derudover ville det være en god ide for din egen skyld at fjerne nipsgenstende, dyre mærkesko/tøj, arvestykker og andre ting du ikke ville kunne tilgive hvalpen for at ødelægge da det højest sandsynligt kommer til at ske hvis man ikke er opmærksom!

Renlighed
3. Det egentlig super enkelt! det som kommer ind skal og ud på et tidspunkt!.
Ved at huske nogle simple regler, kan du hurtigt hjælpe din hvalp til at blive renlig indenfor kort tid!

Hvalpen skal prutte eller tisse hver gang den har sovet og typisk lige når den vågner, når den har spist eller drukket, leget og været aktiv i mere end få minutter. Regn med at hvalpen skal tisse ca. en gang i timen i dagstimerne.

Du skal ikke forvente at hvalpen signalerer at den skal tisse eller prutte til dig, den vil blot søge lidt væk fra sove og opholdsområdet og gøre dens ting.

Tag hvalpen med ud og bliv ude indtil den har tisset eller pruttet og ros så hvalpen når det sker, på den metode finder hvalpen ud af at den får ros og den gør det rigtige ved at gøre tingene udenfor og vil indenfor en kort tidsperiode søge mod døren og signalerer at den skal ud og tisse eller prutte!

Hvis der sker uheld, så sørg for at rengøre området rigtig godt og grundigt og gå tilbage til at sørge for at få hvalpen ud, når du selv forventer den!.