Derfor skal du huske reflekser og lys på gåture!

Derfor skal du huske reflekser og lys på gåture!
I november måned bliver det allerede mørkt ved 17-tiden, og der går ikke mange uger så er det også mørkt om morgenen. Det betyder at mange hundeejer må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på både dig og din hund!

Allerede i november måned bliver det mørkt ved 17-tiden, og der går ikke mange uger før det også er mørkt om morgenen. 

Det betyder altså at mange hundeejer må gå tur i mørke og derfor lyder vores råd at huske reflekser på både dig og din hund!

Søndag d. 27. oktober skifter vi igen til vintertid, hvilket for mange betyder at eftermiddagens luftetur nu foregår i mørke. Dagene bliver mørkere, og generelt bliver det sværere at se hinanden i trafikken. Ud over at du selv skal være synlig, er det også vigtigt at dit kæledyr har reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

Flere hunde påkøres om vinteren 

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. Antallet af påkørte hunde i november og december er dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året. I 2018 og 2019 stiger antallet af påkørte hunde i de mørke måneder.   

”En god refleks, kan være afgørende for vores kæledyrs liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel”Påkørte hunde